Valoa kevääseen ja kotitekoista kauneuden hoitoa :)


Kävin lauantaina verkostoitumassa ja hakemassa vahvistusta kirjoittamiseeni, mitä sainkin. Itsekustantajille suunnattu tilaisuus oli loppuunmyyty, ja lukuisa joukko samanmielisiä kirjailijoita istui kuuntelemassa eri alojen asiantuntijoita. Kirjabloggaaja, sisältömarkkinoija, yksi Suomen eturivin kirjailijoista sekä kustannustoimittaja kertoivat näkemyksiään ja kokemuksiaan. Tämän lisäksi sai tutustua ihmisiin, jotka olivat joko julkaisemassa tai julkaisseet kirjan tai useita – oli mahdollisuus verkostoitumiseen. Usein kirjailijat ovat ihmisiä, jotka viihtyvät yksin, omien ajatustensa kanssa, minkä vuoksi tällaiset tilaisuudet ovat tärkeitä. Palasin tilaisuudesta kotiin positiivisella mielellä, uusin ajatuksin.

Kävellessäni aamulla Töölönlahden rantaa katselin merenlahden jäätä, joka näytti petollisen vetiseltä ja heikolta. En ihmetellyt lainkaan, ettei se houkutellut ulkoilijoita, vaan he kulkivat turvallisesti rantaa myötäilevällä pyörä- ja jalankulkutiellä. Jonkin aikaa käveltyäni huomasin rannassa metallisen kyltin, joka kielsi jäälle menon. Itse en olisi mennyt jäälle, vaikka kylttiä ei olisi ollutkaan. Hetken edettyäni näin puolen kymmentä hahmoa hieman kauempana jäällä – pilkkijät kokeilivat onneaan. Kalan saannissa vai hengissä pysymisessä? Sitä ei tavallinen ihminen oivalla, sillä pilkkijät ovat aivan oma rotunsa. Heitä eivät heikon jään varoitukset koske. Ehkä he ovat sukua kissoille, joilla sanotaan olevan yhdeksän henkeä ;)

Kun sain päivällä henkistä vahvistusta, päätin illalla saunan yhteydessä hoitaa myös fyysistä olemusta. Niinpä tein pienen tauon jälkeen suodatinkahvista, hienosta merisuolasta ja manteliöljystä kuorintavoidetta, jolla kuorin innostuttuani koko kropan. (Suolan voi korvata sokerilla ja kahvia käytetään noin puolet suolan / sokerin määrästä.) Kasvokuorinnan jälkeen levitin tekemääni avokadotahnaa kasvoille (avokadoa, tilkka sitruunamehua sekä hiven hunajaa) ja istuin lauteille nauttimaan löylyjen lempeästä jälkilämmöstä. Lopuksi huuhtelin hiukset rosmariiniteellä (haudutettua mustaa teetä ja rosmariinia jäähdytettynä, tummille hiuksille). Tämän jälkeen olo oli kuin uusi.

Tein avokadotahnan päivää aikaisemmin käytettäväksi leivän päälle rasvan sijaan. Nirsompi puoliskoni ei huolinut kyseistä tahnaa leivälleen, joten käytin loput kasvonaamiona. Keittiössä on runsaasti raaka-aineita kotikosmetiikkaan – kaurahiutaleet, jogurtti, suola, sokeri, hunaja, erilaiset öljyt, marjat, hedelmät ja vihannekset. Kun sekoittaa tai soseuttaa esimerkiksi naamion itse ja tekee vain sen verran, mitä kerralla tarvitsee, välttyy ostokosmetiikassa käytetyiltä lisäaineilta. On hyvä muistaa, että keittiöstä löytyy myös luonnon omia säilöntäaineita, joita voi hyödyntää kotikosmetiikkaa valmistaessa. Suola, viinietikka ja sitruuna ovat niistä yleisimmät. Kotikosmetiikan valmistukseen löytyy netistä ohjeita sekä ohjekirjoja kirjastosta tai kirjakaupasta. Rohkeasti vain kokeilemaan kotitekoista kauneutta :)

Lyhty ja / tai maljakko lasipurkistä ja kertakäyttölusikoista.
Tarvitset lyhtyyn noin puolen litran lasipurkin ja noin 50 kertakäyttöistä ruokalusik-
kaa. Leikkaa muovisten ruokalusikoiden varret sivuleikkureilla siten, että jätät jäljel-
le pari mm, josta lusikkapesä liimataan kuumaliimalla lasipurkin pinnalle
. Aloita
liimaaminen lasipurkin yläosasta siten, että lusikkapesärivit menevät päällekkäin
kuten kalansuomut. Alimmaisen rivin lusikkapesistä varrentyngät kannatta leikata
kokonaan pois ja tarvittaessa hioa lusikkapesän alaosa siistiksi. Suosittelen lyhtyyn
led-kynttilöitä.
 Aidot kynttilät saattavat kuumentaa muovilusikat ja aiheuttaa
tulipalovaaran.

Kommentit