Pakkaskeleihin


Pakkaset ja talvi ovat nähtävästi tulleet jäädäkseen ja hyvä niin. Ulkona liikkuessa kunnon kauluri on kuitenkin tarpeellinen täydentämään lämmintä talvipukeutumista, varsinkin, kun ehdimme jo tottua joulukuun leutoihin syyskeleihin.  Joulun alla löysin villasekoitelangan, joka ei kirvellyt ihoa vasten – Novita Aavan. Innostuin neulomaan siitä kaulureita paitsi itselleni myös joululahjoiksi, sillä lanka tuntui miellyttävältä neuloa ja kauluri valmistui nopeasti.
Laitan ohjeen alle, jos joku sattuisi olemaan lämpimän kaulurin tarpeessa J

Eri ihmisille eri väriset – mieltymysten mukaan J

Punainen – lämmin väri talven pakkasiin


Tarvitaan siis kerä (100 g) Novita Aava-lankaa (tai muuta miellyttävän tuntuista, samanvahvuista lankaa) ja 40 tai 60 cm:n pyöröpuikot kokoa 8. Mielestäni 40 cm:n puikot olivat näppärämmät, sillä minun käsialallani kaulurin ympärysmitaksi tuli noin 54 cm ja korkeudeksi noin 44-45 cm.
Luo 78-80 silmukkaa ja neulo alkuun muutama senttimetri 1o, 1n -joustinta. Sen jälkeen jatka sileää oikeaa, kunnes lankaa on jäljellä tai kaulurilla pituutta sen verran (n.40-42 cm), että saat neulottua loppuun muutaman senttimetrin 1o, 1n -joustinta sekä pääteltyä kaulurin.
Sileän oikean neuleen voit korvata halutessasi vaikka helmineuleella tai sijoittamalla sileään oikeaan yksittäisiä nurjia silmukoita tai muutaman nurjan silmukan ryhmiä symmetrisesti tai satunnaisesti sinne tänne.

Kauluri on helppo toteuttaa ja nopea neuloja saa sen valmiiksi yhdessä illassa vaikkapa televisiota katsoessa tai äänikirjaa kuunnellessa. Tai kuten minä – neuloin, kun tyttäreni luki minulle kirjaa. Olemme näin käyneet kuluneen syksyn aikana useita kirjahyllyyn jo unohtuneita kirjoja. Jatkamme samaa käytäntöä mennessämme nyt kevättä kohti – hän lukee ja minä neulon tai päinvastoin. Suosittelen lämpimästi, sillä tällä tavoin monta jo unohtunutta kirjaa herää henkiin. Lukemistamme kirjoista mainittakoon Montgomeryn Sininen linna ja Hilja Valtosen Hätävara.
Eräänlaista kirjojen uusiokäyttöä sekin J


Kommentit